3 Langkah Mudah Buat Duit Dengan Blog

Assalamualaikum warahmatullah dan salam sejahtera.

Sejak akhir-akhir ini, hujan semakin lebat membasahi bumi. Di pantai timur, banjir kembali buat kali ke dua. Sama-sama kita  doakan semoga saudara-saudara kita di Pantai Timur dalam lindungan Allah selalu.

Sebelum ni, saya mula menulis blog sejak tahun 2012. Tetapi waktu tue, memang zero tentang ilmu blogger ni. Jadi bila tulis, dua tiga bulan saya akan detele blog tersebut sebab takut orang akan baca. Kononya nak buat macam diari.

Tetapi masih belum terlambat untuk mulakan. Sekarang, dunia teknologi semakin berkembang. Sekarang, semakin ramai orang sedar bahawa dunia perniagaan online ini antara platform mudah dan paling cepat untuk mendapatkan duit seperti facebook dan instagram.

Cara Mudah buat duit guna blog

Tetapi masih belum ramai juga yang tahu bahawa blog/website juga merupakan antara cara yang mudah untuk membuat bisnes dan buat duit. Anda boleh buat duit dalam jangka masa yang lama selagi mana blog/website anda wujud.

Baru-baru ini ada blog yang di jual dengan harga ratusan ribu ringgit. Tiada yang mustahil selagi mana kita berusaha untuk mencari rezeki itu. Allah dah janji. Setiap orang dah ada rezeki masing-masing. Apa yang penting adalah usaha sahaja.

Hari ini, saya ingin berkongsi 3 cara mudah untuk buat duit melalui blog/website. Cara ini saya simpulkan dari apa yang telah saya pelajari dan hadiri kelas tentang ilmu blogger ini.

1. Anda harus mempunyai sebuah blog/website sendiri.

2. Anda harus konsisten update artikel di blog/website anda dengan cara yang betul.

3. Sertai group-group blogger. Antaranya ialah seperti Elite Blogger Program. Apabila anda masuk group blogger ini, anda akan mendapat banyak manfaat. Antaranya seperti cara nak buat duit melalui blog, buat affiliate, dan ada kelas-kelas juga yang di adakan untuk mereka yang join supaya dapat belajar dan tambah baik blog/website masing-masing.

DAFTAR SEKARANG!

Cara Mudah buat duit guna blog

Saya sendiri dah join Elite Blogger Program ni. Memang best sebab banyak sangat ilmu yang dapat. Antaranya ialah, tentang cara yang betul untuk menulis artikel di blog, cara nak dapatkan ranking pertama di google, cara nak buat affiliate, tips-tips untuk menjadikan blog lebih menarik dan banyak lagi.

Saya sendiri juga baru sahaja bermula di sebabkan blog-blog lama saya telah di delete. Jadi, saya perlu bermula kembali. Masih belum terlambat untuk mulakan. Saya kongsi kerana saya sendiri telah alami dan merasai manfaat nya. Jadi saya juga ingin semua orang turut mendapat manfaat yang baik ini.

DAFTAR SEKARANG!

Jadi, jika anda sudah mempunyai blog, saya sangat sarankan untuk join Elite Blogger Program ini sebab banyak manfaat yang anda akan dapat. Sangat berbaloi.

Semoga terus bermanfaat ♡

 

 

Leave a Reply

CommentLuv badge